Antena 3 Actualitate Alexandru Rafila vorbește deja de restricțiile la care se va renunța în România

Alexandru Rafila vorbește deja de restricțiile la care se va renunța în România

de Gabriel Dano    |    24 Ian 2022   •   18:42
Alexandru Rafila vorbește deja de restricțiile la care se va renunța în România

Peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare, a declarat Alexandru Rafila, la un post de televiziune. Potrivit ministrului Sănătății, vârful valului 5 ar putea fi înregistrat în perioada 10 - 15 februarie.

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situaţie în Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii, chiar temporare, pentru continuarea activităţii şi ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferenţe. E adevărat că proporţia de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienţii internaţi cu alte boli şi care se infectează în spital”, a spus Rafila, la Digi24.

Ministrul afirmă că se fac toate eforturile pentru ca situația să rămână sub control.

„Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ţi continui activitatea şi înseamnă relocarea de personal de pe alte secţii. E o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unităţi, cu asistenţă de la DSP şi Ministerul Sănătăţii. Ne pregătim şi pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ţinem lucrurile sub control”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila afirmă că vârful acestui val se va înregistra în perioada 10 - 15 februarie, iar după acesta numărul cazurilor va scădea.

„Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

 

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close