Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Ungureanu, un tată care şi-a pierdut singurul copil, pedalează 3.000 de kilometri în România: "Şase nou-născuţi din 1.000 mor prematur în România. Unul dintre ei a fost copilul meu"

Alexandru Ungureanu, un tată care şi-a pierdut singurul copil, pedalează 3.000 de kilometri în România: "Şase nou-născuţi din 1.000 mor prematur în România. Unul dintre ei a fost copilul meu"

Alexandru Ungureanu, tatăl unui înger, trece prin ploaie, prin frig sau dureri crunte pentru a pedala 3.000 de km în România, pe toată graniţa ţării, în speranţa că va putea face o schimbare, iar oamenii vor dona pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din ţară.

Alexandru Ungureanu, un tată care şi-a pierdut singurul copil, pedalează 3.000 de kilometri în România: "Şase nou-născuţi din 1.000 mor prematur în România. Unul dintre ei a fost copilul meu"
Sursa foto: Facebook / Ungureanu Alexandru
de Alin Tarnovschi    |    18 Mai 2021   •   21:10

Alexandru Ungureanu, colegul nostru de la Antena 3, a trecut prin clipe de coşmar, în octombrie 2017, atunci când fiica sa, în vârstă de numai cinci luni, s-a stins din viaţă din cauza unei boli ce nu a fost descoperită la timp.

Inima "Buburuzei" a încetat să mai bată pe 13 octombrie 2017, iar viaţa lui Alexandru şi a soţiei sale, Violeta, s-a schimbat complet.

Alexandru Ungureanu a decis să facă o schimbare în lume, în speranţa că alţi părinţi nu vor mai suferi aşa cum el şi Violeta au suferit, şi a pus la cale un plan de a atrage atenţia asupra unui fenomen grav.

"România este țara cu cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, de 6 decese la o mie de născuți vii, aproabe dublu față de media la nivelul UE. Nou-născuții prematur sau cu probleme pot fi îngrijiți, cu mici excepții, doar în reședințele de județ, iar pentru cei cu riscuri majore există secții de terapie intensivă cu aparatura necesară doar în 14 orașe, potrivit unui document oficial al Ministerului Sănătății", a scris Alexandru Ungureanu.

"În 2017 am trecut personal printr-o astfel de pierdere... La 1 mai 2017 am devenit tătic, un moment deosebit de frumos, însă pe data de 13 octombrie 2017, fetița noastră a încetat din viață. Au fost zile pline de durere și suferință de nedescris, parcă trăiam într-un coșmar. Doresc și vreau ca prin această acțiune, ca niciun părinte să mai treacă prin astfel de pierderi.

Pasionat de mersul pe bicicleta și motivat fiind să aduc o schimbare în lume, în urmă cu câțiva ani a apărut această dorință de a organiza un astfel de eveniment.

Împreună vrem să pedalăm în jurul graniței țării, pentru a sensibiliza și atrage atenția oamenilor asupra dotărilor slabe din spitalele și maternitățile din România.

Pornim la drum în data de 26 aprilie 2021 din București, iar cine dorește să participe este bine venit oricând să ni se alăture pe tot parcursul cât și pe porțiuni din traseu. Detaliile traseului le puteți găsi în evenimentul creat pe Facebook 3000km pentru România.

Dorim să ajutăm fiecare cum putem prin strângerea de fonduri pentru : dezvoltarea programelor de suport pentru mame și copii, dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante, asigurarea tratamentului medical adecvat copiilor născuți prematur sau cu diverse probleme de sănătate", se arată în mesajul transmis de Alexandru Ungureanu pe pagina de Facebook creată special pentru evenimentul "3000 km pentru România".

Toţi cei care pot întinde o mână de ajutor, pot face donaţii pe salvaticopiii.galantom.ro.

×
Subiecte în articol: Alex Ungureanu 3000 km pentru România
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close