Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Vişinescu a "fugit" din Bucureşti. Unde se află torţionarul şi cum a decurs cea mai recentă "confruntare" cu jurnaliştii

Alexandru Vişinescu a "fugit" din Bucureşti. Unde se află torţionarul şi cum a decurs cea mai recentă "confruntare" cu jurnaliştii

Alexandru Vişinescu a "fugit" din Bucureşti. Unde se află torţionarul şi cum a decurs cea mai recentă "confruntare" cu jurnaliştii
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Aug 2013   •   18:08
Fostul comandant al închisorii Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, denunţat pentru moartea unor deţinuţi politici între 1956-1963, a fost din nou recacitrant cu jurnaliştii. Vişinescu se află la un hotel din Buzău, oraş în care locuieşte sora sa.

În momentul în care a fost întrebat de jurnalişti de ce a plecat din Bucureşti, Vişinescu a răspuns că nu dă nimănui explicaţii unde merge.

La început, Alexandru Vişinescu a fost calm şi destul de formal, după care a devenit recalcitrant.

"Nu vă interesează de ce am plecat din Bucureşti. Vă rog să mă lăsaţi în pace, să nu procedez altfel, lăsaţi-mă-n pace. Este viaţa mea, nu mă forţaţi să procedez altel", le-a spus, nervos, Vişinescu ziariştilor buzoieni.

Alexandru Vişinescu este cazat la un hotel din centrul Buzăului şi zilnic, la orele prânzului, îşi vizitează sora, care locuieşte într-un bloc din apropiere, informează Mediafax.

Alexandru Vişinescu s-a născut la Buzău, în 1925, şi a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Visinescu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close