Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Vişinescu, unul dintre cei mai sângeroşi criminali români în viaţă, violent şi la 88 de ani

Alexandru Vişinescu, unul dintre cei mai sângeroşi criminali români în viaţă, violent şi la 88 de ani

Alexandru Vişinescu, unul dintre cei mai sângeroşi criminali români în viaţă, violent şi la 88 de ani
de S.T.    |    30 Iul 2013   •   22:05

Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, este unul dintre cei mai sângeroşi criminali români în viaţă.

Acesta este acuzat oficial de moartea mai multor deţinuţi politici. Printre vitimele care i se impută lui Vişinescu este şi fostul lideri ţărănist Ion Mihalache care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat.

IICMER a depus marţi 30 iunie o plângere penală pe numele lui Vişinescu în care este acuzat de omor deosebit de grav.


La 88 de ani, torţionarul Vişinescu a avut o reacţie violentă faţă de reporterii veniţi să-l chestioneze: "Iti dau, f***** Cristosu' ma-tii sa-ti f**".

Cu toate că au trecut zeci de ani de la faptele de care este acuzat Vişinescu, juriştii IICCMER susţin că termenul de prescripţie al infracţiunilor NU poate fi luat în considerare.

Potrivit sesizării, autorităţile comuniste au împiedicat cercetarea şi trimiterea în judecată a torţionarilor precum Alexandru Vişinescu, astfel că, din punct de vedere legal, el încă poate fi tras la răspundere pentru infracţiunile de omor deosebit de grav.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close