Antena 3 CNN Actualitate Alfred Simonis, critici dure la adresa lui Orban: 'Nu cred că-i faceți față nici doamnei Dăncilă. Vedem de două luni un premier care ne sfidează'

Alfred Simonis, critici dure la adresa lui Orban: 'Nu cred că-i faceți față nici doamnei Dăncilă. Vedem de două luni un premier care ne sfidează'

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a acuzat, luni, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, că Executivul nu a luat din timp măsuri pentru combaterea coronavirusului şi i-a reproşat premierului Ludovic Orban că este "relaxat, chiar jovial pe alocuri".

Alfred Simonis, critici dure la adresa lui Orban: 'Nu cred că-i faceți față nici doamnei Dăncilă. Vedem de două luni un premier care ne sfidează'
Sursa foto: Facebook
18 Mai 2020   •   18:03

Alfred Simonis a declarat că îl "deranjează” pe premier, spunându-i că România în ultimele zile "a arătat ca o ţară neguvernată".

"Zilele prostiei, cum au rămas în mentalul colectiv, au pus în pericol sănătatea oamenilor. Oamenii nu se pot aştepta de la nimic de la dvs, nu îi apăraţi, nu sunteţi în stare să-i sprijiniţi (...) România se prăbuşeşte, iar dvs. sunteţi relaxat, jovial pe alocuri, mai detaşat decât a fost orice alt prim-ministru în ultimii 30 de ani”, a susţinut Alfred Simonis.

El a criticat modul în care este prezentat bilanțul coronavirusului în România și susține că numărul relativ mic de infectări se datorează testării insuficiente.

„Citez: avem doar o mie de morți. Dacă vi se par așa puțini, sunați familia unei victime și spuneți-le că avem doar o mie de români. Când cineva moare din vina statului se cheamă crimă. Crimă este să numești patroni de pompe funebre la conducerea spitalele. Avem puține cazuri pentru că guvernul nu testează populația. Am văzut ca n-ați fost relaxat atuncă când s-au organizat proteste în fața Guvernului.”, a declarat deputatul PSD

"Nu v-am văzut deloc îngrijorat de sănătatea românilor când stăteau înghesuiţi ca sarmalele pe aeroport la Cluj să plece la muncă în Europa. (...) V-au supărat cei de la Guvern. Vă somez: nu mai trimiteţi români la export! Vă somez, vă rog măcar, nu mai permiteţi asta. Acestea sunt lucrurile de care trebuie să vă preocupaţi, în schimb dvs. şi partidul pe care-l conduceţi aţi angajat 12.000 de pile în aparatul de stat şi sunteţi foarte preocupaţi să daţi tun după tun prin achiziţii fără licitaţie”, a spus Simonis.

El l-a acuzat pe premier şi Guvernul că obligă oamenii să poarte măşti fără a fi pus la dispoziţie măşti celor aflaţi în situaţii financiare dificile.

Alfred Simonis i-a reproșat premierului că „nu îi face faţă nici Vioricăi Dăncilă”.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close