x close

Algerianul fără casă rătăcit în gerurile României. A fugit de războiul civil şi a ajuns să doarmă pe străzi în Târgovişte

de A.M.P    |    11 Ian 2017   •   23:21
Algerianul fără casă rătăcit în gerurile României. A fugit de războiul civil şi a ajuns să doarmă pe străzi în Târgovişte 482 Foto: Adevarul.ro

Pe străzile oraşului Târgovişte trăieşte de doi ani un cetăţean de origine algeriană, care a emigrat din ţara natală în 1995, în mijlocul războiului civil. În ultimele două zile, aproape 20 de persoane fără adăpost au fost identificate pe străzile din Târgovişte, însă doar cinci dintre ele au acceptat ajutorul, obişnuite fiind cu traiul de afară. Printre cei care au cerut o mână de ajutor se află şi un cetăţean de origine algeriană, în vârstă de 52 de ani, fost mecanic la Aeroportul Otopeni, scrie adevarul.ro.

A ajuns în România în anul 1995, atunci când a fugit de războiul civil din ţara sa. Alcoolul i-a distrus, însă, viaţa. În urmă cu doi ani, în timp ce lucra în Bucureşti, a îngheţat atât de tare, încât ambele membre inferioare i-au fost amputate de la nivelul labei piciorului. De când i s-au amputat picioarele a rămas fără un loc de muncă şi fără bani de chirie. A ajuns la Târgovişte de aproximativ doi ani şi de atunci trăieşte în clădiri părăsite.

“Sunt refugiat politic. În 1995 am venit în România. Am lucrat înainte ca mecanic, la aeroportul Otopeni. Nu am casă, nu am unde să stau. N-am mai rezistat pe stradă. Nu am picioare. De vreo doi ani stau pe stradă, de când mi s-au amputat picioarele. În urmă cu două zile am căzut pe drum şi m-au adus cu salvarea la adăpost. Deocamdată stau aici până trece frigul, iar apoi am de gând să îmi găsesc de lucru pentru că pot sta în picioare şi pot lucra cu mâinile”, ne-a spus Chabani Moubadi.

Citeşte mai multe despre:

Targoviste razboi civil
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati