Antena 3 CNN Actualitate Alimentația perfectă pentru gravide. Dr. Luiza Pîrvu: ”Nu e sănătos să mănânci cât pentru doi”

Alimentația perfectă pentru gravide. Dr. Luiza Pîrvu: ”Nu e sănătos să mănânci cât pentru doi”

Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice, a vorbit la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” despre alimentaţia corectă în timpul sarcinii.

Alimentația perfectă pentru gravide. Dr. Luiza Pîrvu: ”Nu e sănătos să mănânci cât pentru doi”
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    08 Mar 2021   •   10:07

Pentru că astăzi este ziua Femeii, avem un sfat care să ne ajute pe viitor. Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice, a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care este meniul perfect pentru o femeie însărcinată, dar și care sunt alimentele interzise în sarcină.

Mamele au tendința des să spună că în sarcină mănâncă pentru doi. Lucru greșit! 

Alimentația perfectă pentru gravide 

Gravidele trebuie să evite consumul de lapte nefiert, carne crudă, pește crud și ouă nefierte. Sunt doar câteva dintre alimentele de evitat în sarcină. Gravidele nu trebuie să mănânce pentru doi!

”Când vorbim despre calorii, gravida are un mic supliment. În niciun caz nu mâncăm pentru doi. În primul trimestru este vorba de 100 de calorii, adică un pahar cu lapte. În trimestrul 2 creștem puțin undeva la 300-350 de calorii în plus, iar în ultimul trimestru 400-450 de calorii suplimentare. Așadar, nici vorbă să mâncăm pentru doi”, a spus nutriționistul Luiza Pîrvu.

Alăptatul ajută la slăbit

”Există un consum suplimentar de calorii la mamele care alăptează față de cele care nu alăptează și o grijă mai mare a mamelor care alăptează în ceea ce privește alimentația. Acești factori combinați ajută silueta”, a mai spus Luiza Pîrvu la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.
 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Luiza Pîrvu gravide
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close