Antena 3 CNN Actualitate 10 alimente despre care nu știai că sunt fructe

10 alimente despre care nu știai că sunt fructe

Majoritatea dintre noi ştim că fructele și legumele sunt bune pentru sănătate, dar puţini suntem şi familiarizați cu diferențele dintre ele. Iată 10 alimente despre care nu știai că sunt fructe.

10 alimente despre care nu știai că sunt fructe
Sursa foto: hsph.harvard.edu
de Claudia Popovici    |    18 Sep 2022   •   16:00

În ceea ce privește structura, gustul și nutriția, există multe distincții între fructe și legume.

În primul rând fructele și legumele sunt clasificate atât din punct de vedere botanic, cât și din punct de vedere culinar.

Din punct de vedere botanic, fructele și legumele sunt clasificate în funcție de ce parte a plantei provin. Mai exact, un fruct se dezvoltă din floarea unei plante, în timp ce celelalte părți ale plantei sunt clasificate ca legume.

Fructele conțin semințe, în timp ce legumele pot consta din rădăcini, tulpini și frunze.

Din punct de vedere culinar, fructele și legumele sunt clasificate în funcție de gust. Fructele au, în general, o aroma dulce şi pot fi folosite în deserturi, gustări sau sucuri, notează specialiştii de la healthline.com.

Legumele au un gust mai blând sau mai savuros și sunt de obicei consumate ca parte a unei garnituri sau a felului principal.

În acest context, iată lista fructelor pe care le consumi adesea și de care știai că sunt legume.

  • Vinetele: au semințe, textură cărnoasă și da, sunt fructe
  • Ardeii: delicioși în salate și potriviți în orez, sunt fructe în toată regula;
  • Roșiile: au toate caracteristicile unor fructe, au un conținut moale, suculent și conținut de semințe;
  • Castraveții: sunt răcoroși și conțin numeroase semințe, deci avem de-a face cu un fruct, nu cu o legumă;
  • Măslinele: sunt fructele crescute din florile unui copac, deși sunt acrișoare și sărate;
  • Fasolea: din puncte de vedere botanic, e fruct sub formă de păstăi;
  • Păstăile de mazăre: boabele de mazăre pe care le consumăm sunt semințele, iar păstaia este fructul;
  • Dovleac - Dovleacul este fructul plantelor Cucurbit numite deseori tărtăcuțe - adică este organul care se dezvoltă atunci când floarea este polenizată și cel care conține semințele noii generații.
  • Zucchini - fruct bogat în apă, conține 93 % apă dar şi potasiu ,fosfor ,vitamina C , A ,B , magneziu şi betacaroten; 
  • Avocado - este un arbore cu origine în Mexic şi Guatemala. Termenul de avocado se referă atât la arbore cât şi la fruct. Cea mai cunoscută proprietate a acestui fruct este aceea că este un aliat de seamă în diete şi controlul greutății.

Astfel, observăm că din punct de vedere botanic, există o diferență distinctă între fructe și legume.

Cu toate acestea, ambele vin cu un set impresionant de nutrienți și beneficii pentru sănătate, de la scăderea riscului de boli cronice până la controlul şi menţinerea greutății.

Orientările actuale recomandă să consumăm cel puțin cinci porții de fructe și legume zilnic.

În cele din urmă, clasificarea fructelor și legumelor nu este la fel de importantă precum consumul echilibrat şi variat din ambele categorii pentru a ne bucura de beneficii şi sănătate pe termen lung.

×
Subiecte în articol: alimente legume fructe
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close