Antena 3 CNN Actualitate "Azi am avut noroc, l-am prins". El este Alin, alpinistul care i-a salvat viața militarului care amenința că se aruncă de la etaj

"Azi am avut noroc, l-am prins". El este Alin, alpinistul care i-a salvat viața militarului care amenința că se aruncă de la etaj

După 24 de ore de negocieri fără succes, Alin, un alpinist de la ISU Timiș, a reușit să-l împingă în casă pe militarul care amenința că se aruncă în gol.

"Azi am avut noroc, l-am prins". El este Alin, alpinistul care i-a salvat viața militarului care amenința că se aruncă de la etaj
Sursa foto: IGSU | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   12:53

După 24 de ore de negocieri, Alin, un alpinist de la ISU Timiș, a reușit să-i salveze viața militarului care amenința că se aruncă de la etaj, însă misiunea nu a fost deloc ușoară.

"S-a luat decizia ca în momentul în care va fi distras să intervenim și să-l împingem în interior. S-a speriat când m-a văzut. A fost o misiune deosebit de delicată, pentru că, dacă mă simțea deasupra lui, putea să se arunce.

De asemenea, putea să mă prindă și să cădem amândoi. Eu m-am asigurat și mi-am luat toate măsurile. Riscurile erau aproape de zero, dar puteam să-l prind sau nu. Azi am avut noroc, l-am prins!", a spus Alin Vicol, pompier ISU Timiș.

Pompierul a fost felicitat de colegii săi printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Citește și: Militarul din Timişoara a fost salvat de un alpinist coborât în rapel pe faţada blocului, după 24 de ore

"Astăzi, Alin, pompier la ISU Timiș, și-a demonstrat curajul și dedicarea, salvând o viață.

Colegul nostru s-a apropiat de fereastră pentru a-și face o imagine de ansamblu a situației și a intervenit prompt.

Alin are 45 de ani și, începând din 2014, a devenit și alpinist în cadrul aceleiași instituții. Această operațiune de salvare merită toate felicitările noastre!", a fost scris pe pagina de Facebook a IGSU.

După ce a fost împins în casă şi salvat, militarul a fost preluat de poliţişti şi jandarmi, fiind dus la o ambulanţă care l-a transportat la spital.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close