Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei: ”Le transmitem tuturor celor care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate!”

Prefectul Capitalei: ”Le transmitem tuturor celor care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate!”

Reprezentanții Jandarmeriei București au făcut declarații, marți, cu privire la protestul care a avut loc luni seară în București, protest marcat de un episod violent în momentul retragerii manifestanților.

Prefectul Capitalei: ”Le transmitem tuturor celor care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Mar 2021   •   09:21

”Am văzut cu toții că a fost un protest. Protestul respectiv a fost ținut sub control de forțele de ordine, care au acționat cu calm și determinare și care au încercat să păzească sănătatea, siguranța și bunurile din Capitală și au făcut asta cu calm, fermitate, corectitudine și profesionalism. 

Din păcate, spre finalul protestului, unui grup de 300 de oameni, în zona Pieței Unirii, au devenit agresivi, fapt pentru care forțele de ordine au acționat pentru restabilirea ordinii. 

Vreau să le transmitem tuturor celor care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate pentru că forțele de ordine sunt profesioniste și vor acționa întotdeauna cu determinare pentru restabilirea ordinii”, a declarat prefectul Capitalei.

Proteste în România. Presupuşi membri ai galeriilor de fotbal au aruncat cu petarde în Piaţa Victoriei

Mai mulţi indivizi care au venit la protestul din Piaţa Victoriei au detonat petarde, anunţa, luni seara, Antena 3. Respectivii erau, cel mai probabil, membri ai galeriilor de fotbal.

Cei care au aruncat petarde au fost poziționați în zona de unde au venit protestatarii din Piaţa Universităţii. Asta, în timp ce în zona centrală a Pieţei Victoriei, protestul a continuat paşnic.

A existat un moment în care protestatarii au dat foc măştilor, a menţionat corespondentul Antena 3.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a confirmat, indirect, într-o intervenţie la Antena 3, că anumiţi participanţi la protest sunt din galeriile echipelor de fotbal.

"Există comportamente specifice unor facțiuni, pe care nu vreau să le categorisesc", a spus Iacob, care a adăugat că "nu sunt probleme la adunarea de protest" şi a estimat că "toată lumea va ajunge în siguranţă acasă".

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close