Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica rămâne în arest preventiv. Arestaţii din lotul Bica 1, plasaţi în arest la domiciliu

Alina Bica rămâne în arest preventiv. Arestaţii din lotul Bica 1, plasaţi în arest la domiciliu

Alina Bica rămâne în arest preventiv. Arestaţii din lotul Bica 1, plasaţi în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2015   •   16:21

Instanţa supremă a menţinut arestul preventiv în cazul fostului şef al DIICOT, Alina Bica.

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Crinuţa Dumitrean, arestată în dosarul Alinei Bica, va fi cercetată în arest la domiciliu.

Judecătorii ICCJ au stabilit ca şi fostul vicepreşedinte al ANRP Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, care a făcut şi ea parte din comisia pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, şi expertul evaluator Emil Nuţiu să fie plasaţi în arest domiciliu.

Faţă de Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Oana Vasilescu şi Gheorghe Stelian se menţine măsura preventivă a controlului judiciar, a mai dispus instanţa supremă.

Decizia instanţei este definitivă.

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alături de Bica sunt judecaţi şi ceilalţi foşti membri ai comisiei, şi anume Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP şi şefă a comisiei, fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, fost vicepreşedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepreşedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost şef de birou la Ministerul Justiţiei, Dragoş George Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi Lăcrămioara Alexandru.

Toţi cei opt sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar urmează să fie judecaţi şi evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Alina Bica este cercetată şi într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom. În acest dosar, au fost emise mandate de arestare pe numele Alinei Bica, Dorin Cocoş, fiul său Alin Cocoş, şi Florentin Mihăilescu. Tot în acest caz este cercetat şi Adriean Videanu, dar sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: Alina Bica arest preventiv
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close