Antena 3 CNN Actualitate Alina Gorghiu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea şi PSD: “Democrația şi libertatea cuvântului pot să doară uneori”

Alina Gorghiu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea şi PSD: “Democrația şi libertatea cuvântului pot să doară uneori”

Alina Gorghiu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea şi PSD: “Democrația şi libertatea cuvântului pot să doară uneori”
Sursa foto: Foto: Facebook
14 Ian 2017   •   16:26

Alina Gorghiu, fost președinte al PNL face o acuzaţie dură la adresa PSD şi Liviu Dragnea, despre care spune că pregătesc o Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru a legifera amnistia. Parlament cu o lege pe această temă, pentru a discuta normal, nu pe ascuns.

”PSD a câștigat alegerile și dnul Dragnea a facut majoritate cu un singur scop: să dea legea amnistiei și a grațierii - de ce gândite împreună, cred ca e misterul secolului!!! - pentru a-și rezolva situația personală. Încă înainte de alegeri a dat sfoara în țară că va rezolva acesta problemă a multora din PSD, dar și din alte partide, dacă va caștiga alegerile. Iar oamenii l-au crezut, l-au finanțat la greu, l-au sprijinit, iar acum e obligat sa livreze. Acum beleaua: Tot dnul Dragnea a tot zis dupa alegeri ca vrea reconciliere națională, ca vrea parteneriat pe teme mari, bune pentru tară, cu Opoziția, ca vrea ca Parlamentul să fie o instituție respectată, nu o anexă a propriului Guvern...și câte și mai câte povești vânătorești în opinia mea.

Dacă însă îl credem, inseamnă că scenariul din ce in ce mai vehiculat de presă, ca dă OUG pe amnistie si grațiere, e fals!!! Pentru că un asemenea proiect trebuie discutat, dezbătut cu parlamentarii, cu societatea civila, cu factorii decidenți din sistemul judiciar, CSM etc. 
 

Și ar fi o discuție frumoasă, necesară, amplă, mult in contradictoriu, dacă PSD-ALDE nu ar evita-o: despre răspunderea magistratilor, despre corelarea codificărilor penale cu deciziile CCR, despre cați ani ar trebui sa țină un procuror un dosar în sertar astfel incat omul respectiv sa nu simtă ca-i este amputată libertatea de expresie sau actiune, despre termenele de prescripție luând exemple de drept comparat, despre pedepse alternative la inchisoare, proiect liberal depus de câteva luni, care ar rezolva mare parte din suprapopularea penitenciarelor, despre cum o prevedere nu se dă niciodată pentru un om cu dedicație! 

Cred că orice om, oricât de interesat ar fi de efectele acestei reglementări, nu poate găsi argumente pentru lipsa de transparență si lipsă de dezbatere.

Deci nici nu vreau sa iau in calcul ca dnul Dragnea își va da prin OUG o amnistie care să-i rezolve problema personalā, ci va veni in Parlament, bārbātește, pregătit să audă și alte puncte de vedere, chiar dacă democrația si libertatea cuvântului pot să doară uneori”, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu Liviu Dragnea democratie PSD
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close