Antena 3 CNN Actualitate Alina Gorghiu, despre propunerea liberalilor pentru funcția de premier: ”Mingea este în terenul lui Dacian Cioloș”

Alina Gorghiu, despre propunerea liberalilor pentru funcția de premier: ”Mingea este în terenul lui Dacian Cioloș”

Alina Gorghiu, despre propunerea liberalilor pentru funcția de premier: ”Mingea este în terenul lui Dacian Cioloș”
04 Oct 2016   •   14:19

Preşedintele liberal Alina Gorghiu a declarat, marţi, că, potrivit unor cercetări sociologice comandate de partid, electoratul vede "o foarte mare compatibilitate" între PNL şi Dacian Cioloş, precizând că liberalii l-ar dori în continuare pe acesta prim-ministru şi că "mingea este în terenul său acum".

"Din analizele sociologice a reieşit că românii nu-şi doresc un prim-ministru afectat de probleme penale. 80% din cei chestionaţi au răspuns în direcţia asta. A reieşit (din analize - n.r.) că percepţia publicului e următoarea: partidul care susţine acest Cabinet Cioloş, cel care îl susţine cel mai puternic, e PNL. Electoratul vede o foarte mare compatibilitate între PNL şi premierul Dacian Cioloş pe care şi l-ar dori în continuare prim-ministru. Vom discuta în continuare în partid despre cum vor evolua lucrurile. Mingea este în terenul lui Dacian Cioloş acum", a spus Gorghiu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului.

Pe de altă parte, liderul liberal susţine că, după cum arată rezultatele analizei sociologice prezentate în BPN, prezenţa la vot la alegerile parlamentare va fi "catastrofală".

"E un lucru bine ştiut că la alegerile parlamentare prezenţa e în general mult mai slabă decât la prezidenţiale, mai slabă decât la alegerile locale. Cu toate acestea, 29%, cât reiese acum ca şi prezenţă la vot ar însemna un vot de blam la adresa întregii clase politice, ceea ce într-o anumită măsură întotdeauna se întâmplă, dar cred că ar trebui să ne implicăm în a face electoratul să fie motivat să vină să voteze o platformă sau alta", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea spune că speră într-o prezenţă la vot de minim 35%, adăugând că fiecare procent în plus avantajează PNL.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close