Antena 3 Actualitate Alina Gorghiu: Nu voi candida la Primăria Capitalei

Alina Gorghiu: Nu voi candida la Primăria Capitalei

09 Sep 2015   •   23:27
Alina Gorghiu: Nu voi candida la Primăria Capitalei

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri seara, la postul public de televiziune, că nu vizează postul de primar general al Capitalei, menționând că posibilii candidați ai liberalilor pentru această funcție vor trebui să participe la o campanie internă în partid, transmite Agerpres.

'Nu aș ezita să spun public dacă mi-aș dori să candidez la această funcție. Cred însă că bătălia pentru Capitală înseamnă o campanie foarte serioasă în interiorul PNL. Nu mi-am pus problema să candidez pentru Primăria Generală, dar colegi de-ai mei foarte bine pregătiți — vorbeați de Ludovic Orban mai devreme, eu vi-l reamintesc pe Cristian Bușoi, pe domnul Petre Roman, s-au înscris în această competiție internă', a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că va urmări campania internă din PNL împreună cu Vasile Blaga, copreședintele partidului, apreciind că strategia electorală a candidaților din București va suferi modificări după evenimentele legate de primarul general Sorin Oprescu.

Copreședintele PNL a mai spus că Primăria Capitalei se află 'într-o situație deplorabilă'. 'Situația Primăriei Generale este deplorabilă, este aproape în incapacitate de plăți. Sunt companii în subordinea Primăriei care sunt într-o criză fără precedent', a punctat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că Primăria Generală îl are încă primar pe Sorin Oprescu și că nu se poate vorbi de un interimat până nu se va cunoaște situația juridică a acestuia. În opinia sa, Primăria Generală va trebui administrată de un interimar în așa fel încât cetățenii să nu sufere de pe urma reținerii lui Sorin Oprescu.

În ceea ce privește poziția PNL referitoare la preluarea conducerii de către viceprimarul Cornel Pieptea, copreședinta PNL a menționat că acest aspect va fi prezentat la momentul în care postul de primar general va fi vacant.

'PNL își va asuma o poziție în momentul în care acest post va fi vacant. Pe logica legii, evident, unul dintre cei doi viceprimari va ocupa această poziție. Veți afla de la PNL dacă își asumă poziția de primar interimar în momentul la care vom ști dacă postul este vacant sau nu. Ar fi nu doar prematur, dar e ușor obscen să vorbesc despre ocuparea unei poziții care nu e liberă în acest moment', a mai arătat Alina Gorghiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close