Antena 3 CNN Actualitate Alina Gorghiu, despre pensiile speciale ale magistraților: "De acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul"

Alina Gorghiu, despre pensiile speciale ale magistraților: "De acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul"

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a vorbit despre legea pensiilor pentru magistrați, precizând că nicio pensie nu va depăși salariul.

Alina Gorghiu, despre pensiile speciale ale magistraților: "De acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul"
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   15:55

"România a bifat și acest jalon din PNRR”, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după ce a discutat despre pensiile de serviciu ale magistraților cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

"Revedere la JAI cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders. Încă o dată, i-am mulțumit pentru sprijinul in ridicarea MCV.

Justiția românească va fi monitorizata ca orice alt stat al UE și ținem pasul cu recomandările. Una din temele de discuție a fost legea pensiilor de serviciu pentru magistrați”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea precizează că, de acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale

"Legea, în forma agreată de Comisia Europeană, a fost promulgată de președintele României și va fi curând publicată în Monitorul Oficial.

România a bifat și acest jalon din PNRR.

Alte subiecte au inclus: eficientizarea sistemului de justiție din România, activitatea procurorilor din cadrul mecanismul privind investigarea infracțiunilor magistraților, precum și cele mai recente evoluții ale reformelor din justiție”, încheie ministrul Justiției.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu pensii speciale magistrati
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close