Alina Mungiu-Pippidi, referitor la protestul din Piața Victoriei: "Mă îngrijorează destul de mult ce văd în această seară. Avem un grup de oameni care sunt foarte provocatori”

20 Iun 2018   •   21:26
Alina Mungiu-Pippidi, referitor la protestul din Piața Victoriei: "Mă îngrijorează destul de mult ce văd în această seară. Avem un grup de oameni care sunt foarte provocatori” Foto: Agerpres

Alina Mungiu-Pippidi s-a arătat foarte îngrijorată de felul în care se desfășoară protestele îndreptate împotriva PSD. 

"Mă îngrijorează destul de mult ce văd în această seară, în ciuda faptului că protestele sunt destul de fireşti în această zonă, escaladarea în acest moment este foarte mare şi îmi aduce aminte de momentul nefericit de evenimente din 1990 care a fost exact anul de proteste şi în acelaşi timp anul de manipulări.Cine este în vârstă îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat în 18 februarie 1990 şi anume ce văd acum că se întâmplă.

Este o manifestare care are două grupuri de persoane, un grup de persoane, majoritatea, care sunt oameni foarte bine intenţionaţi şi pe bună dreptate neliniştiţi de ceea ce se întâmplă. Ce se poate spune este că aceşti oameni că aproape toată lumea care îşi ia informaţii din Facebook s-au izolat într-un cerc în care ajung doar anumite informaţii selectate şi nu ajung şi informaţii care ar pune cât de cât oamenii pe gânduri să îşi dea seama că realitatea este mai complexă decât o văd ei şi ca atare avem un grup de oameni foarte motivaţi şi supăraţi de modificările la codurile penale.

Dar avem un grup de oameni care sunt foarte provocatori. Aceşti oameni care se întind pe jos, care rup cordoanele, care dau gardurile care se pun în jur. Tare mă tem că o să facă ceea ce văd de 30 de ani, adică o să spargă geamuri, o să sară ferestre spre guvern, pentru că menirea lor este să provoace o intervenţie în forţă a jandarmilor. Ei vor o escaladare a răspunsului forţelor de ordine", a spus Mungiu-Pippidi la B1 TV. 

Parteneri
x close