Antena 3 CNN Actualitate Alocaţia familială va fi sistată pentru elevii care au media la purtare sub 8

Alocaţia familială va fi sistată pentru elevii care au media la purtare sub 8

Alocaţia familială va fi sistată pentru elevii care au media la purtare sub 8
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Ian 2011   •   21:13

Membrii Guvernului au decis, miercuri, sistarea alocaţiei de susţinerea a familiei, în cazul în care media copilului la purtare va fi sub 8. Mai mult decât atât venitul minim garantat va fi asigurat doar în baza unui plan de activităţi stabilit pentru beneficiari, informează Mediafax.

Astfel, primăriile vor fi obligate să stabilească un plan de activităţi pentru beneficiarii de venit minim garantat. Deciziile au fost luate prin normele de aplicare a legilor privind acordarea de ajutoare sociale.

"Am propus şi s-a aprobat stimularea participării copiilor la actul educativ şi am prevăzut în mod foarte clar că orice venit de susţinere a familiei va fi corelat cu participarea copiilor la şcoală. Am mers cu măsuri extrem de corecte, astfel încât să stimulăm interesul familiei pentru a-şi trimite copiii la şcoală, şi am propus ca, în cazul în care există medie la purtare sub 8, alocaţia să fie sistată până la sfârşitul anului. Mesajul meu este foarte clar: trimiteţi copiii la şcoală!", a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Mai mult decât atât, Botiş a arătat că beneficiarii ajutoarelor au la dispoziţie în fiecare lună măsurile active acordate de către agenţiile de ocupare a forţei de muncă.

"Dacă, până în 2010, aceste persoane trebuiau să se prezinte o dată la trei luni pentru a beneficia de măsuri active, începând cu anul 2011, luna ianuarie, aceste persoane beneficiază de tot pachetul de măsuri active pe care îl presupune participarea la ceea ce înseamnă agenţia de forţă de muncă din fiecare judeţ", a spus ministrul.

În acelaşi timp, venitul minim garantat va fi acordat doar persoanelor care prestează muncă în folosul comunităţii, lunar, toate primăriile fiind obligate să elaboreze un plan de dezvoltare comunitară. În baza rapoartelor cu privire la îndeplinirea acestui plan de dezvoltare, se vor putea face decontările către persoanele care beneficiază de venit minim garantat.

Guvernul a mai transmis, în acelaşi comunicat, o modificare a reglementării care impune prezentarea persoanelor beneficiare de venit minim garantat o dată la trei luni la agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă. Potrivit noii legislaţii, aceste persoane vor fi obligate să participe lunar la programele agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă.

×
Subiecte în articol: alocatie copii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close