Antena 3 CNN Actualitate ALOCAȚII 2019. Majorarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă de Senat. Mai sunt însă șanse

ALOCAȚII 2019. Majorarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă de Senat. Mai sunt însă șanse

ALOCAȚII 2019. Majorarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă de Senat. Mai sunt însă șanse
09 Feb 2019   •   10:58

ALOCAȚII 2019. Proiectul de lege care prevede majorarea alocatiilor pentru copii a fost respins de Senat. Propunerea legislativa pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii prevede ca alocatia sa se majoreze anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, scrie portalinvatamant.ro.

ALOCAȚII 2019 "In anul 2015, alocatia pentru copii a fost stabilita in cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio forma pentru a ajuta in vreun fel valoarea alocatiei, indiferent de evolutia preturilor si a inflatiei. Se poate remarca usor ca ajutorul banesc pe care il primesc copiii si tinerii din Romania s-a diminuat in ultimii doi ani din cauza inflatiei, care a atins si cifra de 5,2% in anul 2018. Cresterea continua a preturilor la majoritatea produselor se reflecta in cheltuielile zilnice ale tuturor.
 
ALOCAȚII 2019 In acelasi timp, Romania inregistreaza anual o crestere economica de care, in mod firesc, trebuie sa beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii si tinerii", este prezentat in expunerea de motive.
 
ALOCAȚII 2019 "O prima masura necesara este ajustarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie pentru a mentine suma la aceeasi valoare de piata, cu alte cuvinte sa nu scada", este adauga in expunerea de motive a propunerii legislative.
 
ALOCAȚII 2019 Cu toate acestea, Senatul a respins propunerea legislativa, urmand ca aceasta sa fie supusa votului in Camera Deputatilor. 
 
ALOCAȚII 2019 Desi Guvernul a anuntat inca de la inceputul anul 2017 ca alocatiile pentru copii se vor mari, acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent, iar alocatiile au ramas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe luna pentru copiii intre 2 si 18 ani.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close