Antena 3 CNN Actualitate Alpinistul arădean Zoltan Torok duce steagul României pe Everest

Alpinistul arădean Zoltan Torok duce steagul României pe Everest

04 Apr 2015   •   09:46

Alpinistul arădean Zoltan Torok pleacă azi în cea mai importantă expediţie din viaţa lui. Vrea să cucerească, alături de alţi doi români Muntele Everest.

Expediţia este una foarte dificilă şi le va pune la încercare limitele, pentru că temperaturile pot ajunge şi la minus 40 de grade Celsius.

Zoltan spune însă că s-a pregătit de mult timp pentru asta şi este convins că va reuşi să ducă steagul României pe cel mai înalt vârf din lume.

Alpinistul Zoltan Torok a mai escalat până acum mai multe vârfuri din Munţii Himalaya, înalte de peste 8100 de metri. Costurile expediţiei se ridică la 40.000 de euro, bani care provin din sponsorizări.

"Am urcat alte obiective mai dificile tehnic, dar Everestul este cel mai înalt vârf al planetei. Te expui la riscuri foarte mari. Într-un final ajungi la 9 kilometri mai aproape de cer. (....) Problema este cu lipsa de oxigen, cu lipsa de presiune, presiunea este foarte scăzută. Aproximativ două luni o să dureze expediţia. Având în vedere că muntele este foarte, foarte înalt este nevoie de multă aclimatizare", le-a spus alpinistul jurnaliştilor.

×
Subiecte în articol: alpinist

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close