Antena 3 CNN Actualitate Alte 30 de plângeri penale pe numele lui Victor Ponta şi Andrei Marga au fost depuse la Parchet

Alte 30 de plângeri penale pe numele lui Victor Ponta şi Andrei Marga au fost depuse la Parchet

Alte 30 de plângeri penale pe numele lui Victor Ponta şi Andrei Marga au fost depuse la Parchet
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Iun 2012   •   12:12
UPDATE 12:10 - Alte 30 de sesizări privindu-i pe premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe, Andrei Marga, au fost transmise Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit unor surse oficiale.

Ieri, opt reclamaţii privindu-l pe premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe, Andrei Marga, au fost transmise  Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care urmează să le analizeze, înregistreze şi să le repartizeze procurorilor pentru verificări, spun surse oficiale.
   
Reclamaţiile se referă la situaţia generată de plecarea primului-ministru Victor Ponta la Bruxelles în locul preşedintelui, deşi printr-o decizie Curtea Constituţională, a tranşat această chestiune. Niciuna din sesizări nu încadrează faptele reclamate în prevederile vreunei infracţiuni, iar una dintre ele ar fi fost scrise de o persoană, care nu şi-a declinat identitatea, ci scriind doar că are 70 de ani.
   
O altă sesizare ar fi formulată de o femeie ce scrie că locuieşte în Hiroshima.

O singura persoana a fost confirmată sub numele de Marius Mistreţu, un blogger din Japonia, care a depus sesizare pe numele premierului.


Însă aceste sesizări nu pot face obiectul unei urmăriri penale, deoarece singurii care pot cere urmărirea penală a premierului sunt preşedintele Traian Băsescu şi Camera Deputaţilor.

Traian Băsescu, a declarat astăzi la finalul alocuţiunii sale de joi că niciodată nu va depune plângere penală împotriva premierului şi nici nu a pus pe cineva să facă asta. Băsescu a adăugat că ne aflăm într-o situaţie în care statul de drept este ameninţat prin atitudinea afişată, miercuri, de Victor Ponta.

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close