Antena 3 CNN Actualitate Alte 500 de kilograme de carne de porc contaminată cu dioxină, retrase de pe piaţă

Alte 500 de kilograme de carne de porc contaminată cu dioxină, retrase de pe piaţă

Alte 500 de kilograme de carne de porc contaminată cu dioxină, retrase de pe piaţă
13 Dec 2008   •   18:29

Un nou lot de 500 de kilograme de preparate din carne provenite din Irlanda a fost retras de pe piaţă. Acestea au fost identificate ca fiind contaminate cu dioxină în urma unui control al inspectorilor sanitar-veterinari. Controlul s-a desfăşurat în 422 de unităţi de procesare şi vânzare a cărnii şi depozite frigorifice. Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor identificaseră vineri alte 8,2 tone de produse din carne de porc irlandeză. În total au fost retrase de pe piaţă 43 de tone de produse din carne din porc.
Problema contaminării a început în luna septembrie. Asociaţia Fermierilor Irlandezi a anunţat că unele dintre fermele afectate au fost izolate. Autorităţile au recomandat să nu se consume carne de porc irlandeză sau şuncă. Irlanda a exportat carne de porc, în valoare de 368 de milioane de euro, în 2007.
Fermele irlandeze sacrifică anual peste trei milioane de porci pentru industria alimentară. Aproape jumătate din această cantitate este destinată consumului intern, iar restul este exportat în special în Marea Britanie, dar şi în restul Europei şi în Asia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: carne de porc scandal carne
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close