Alte două noi cazuri COVID cu tulpină din Marea Britanie, la Școala 28 din Capitală

de Milena Niță    |    01 Feb 2021   •   15:58
Alte două noi cazuri COVID cu tulpină din Marea Britanie, la Școala 28 din Capitală Hepta

Două noi cazuri de infecție cu tulpina din Marea Britanie au fost confirmate, luni, la Școala 28 din București. Cazurile provin din focarul existent la această unitate.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7, la Școala generală nr. 28 din Capitală.

"Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală", a informat Ministerul Sănătății.

În total, în țară sunt confirmate până acum cu noua tulpină COVID 20 de cazuri.

Până acum, 20 de cazuri cu tulpină nouă în România

Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate.

Apoi, noi cazuri au apărut în București, la Școala 28, iar ulterior un caz în Suceava și altul în Constanța.

Școala a fost închisă, urmând să se facă dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

Recomandările Ministerului Sănătăţii

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

"În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii)", se arată în comunicatul remis de Ministerul Sănătăţii.

COVID, 1 februarie 2021: 1.313 cazuri noi și 67 de morţi

Luni, au fost înregistrate 1.313 cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore și 67 de decese în România.

Până luni, 1 februarie, pe teritoriul României au fost confirmate 730.056 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 18.402 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.895. Dintre acestea, 971 sunt internate la ATI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close