Antena 3 CNN Actualitate Alte două ordonanțe de urgență, din cele 25 adoptate de Guvernul Orban, au apărut în Monitorul Oficial

Alte două ordonanțe de urgență, din cele 25 adoptate de Guvernul Orban, au apărut în Monitorul Oficial

Trei din cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Cabinetul Orban au fost publicate până în acest moment în Monitorul Oficial. 

Alte două ordonanțe de urgență, din cele 25 adoptate de Guvernul Orban, au apărut în Monitorul Oficial
Sursa foto: foto- gov.ro
07 Feb 2020   •   22:54

Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. 

Prima dintre ordonanțele publicate vineri seara se referă la programul ”Masă caldă” de la 50 la 150 de unităţi de învăţământ, măsură de care vor beneficia peste 65.000 de copii. Cealalată ordonanță vizează, în primul rând, eliminarea nedreptăților existente în cazul pensionarilor care au desfăşurat activităţi în domeniul minier.

De asemenea, a fost publicată şi Ordonanţa privind parteneriatul public-privat, adoptată în şedinţa din 28 ianuarie.

Prima OUG din cele 25 adoptate de Guvern în ultima ședință înaintea demiterii, referitoare la statutul polițiștilor de penitenciare, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial. OUG se referă inclusiv la concursurile pentru ocuparea postului de polițist de penitenciar, Guvernul argumentând în nota de fundamentare că toate concursurile fuseseră suspendate, iar deficitul de personal este o problemă majoră în sistemul penitenciar.

Potrivit legii, pentru ca o ordonanţă de urgenţă să intre în vigoare, ea trebuie să îndeplinească simultan, două condiţii: să fie publicată în Monitorul Oficial şi să fie trimisă la Parlament.

La doar o zi după adoptarea ordonanțelor de urgență, Guvernul Orban a fost demis prin moțiunea de cenzură inițiată de PSD şi susținută de UDMR. Moțiunea a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile. 

În urma consultărilor de joi cu partidele și formațiunile politice, Klaus Iohannis a decis să-l propună tot pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de premier. 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close