Antena 3 CNN Actualitate Alte şase persoane îi ţin companie lui Boldea. Secretara spune că a fost ameninţată să dea declaraţii împotriva deputatului

Alte şase persoane îi ţin companie lui Boldea. Secretara spune că a fost ameninţată să dea declaraţii împotriva deputatului

Alte şase persoane îi ţin companie lui Boldea. Secretara spune că a fost ameninţată să dea declaraţii împotriva deputatului
de O.P.    |    28 Mar 2012   •   05:36

Cele şase persoane arestate în dosarul lui Mihail Boldea rămân în arest. Secretara deputatului a venit cu altă variantă în faţa judecătorilor, spunând că a fost ameninţată şi obligată să dea declaraţii împotriva şefului ei. Nu a fost mai convingătoare nici Aura Luchiniuc, fostul subprefect de Galaţi, care a fost arestată azi-noapte deşi, iniţial, s-a decis cercetarea ei în libertate.

Şase din cei opt complici ai lui Mihail Boldea au contestat decizia de arestare preventivă şi -în aceeaşi zi în care deputatul a fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- şi-au susţinut nevinovăţia în instanţa supremă.

Printre persoanele reţinute în dosarul Boldea se află şi fostul coleg al deputatului, la tineretul democrat liberal, Bogdan Boza. Este omul cu care Boldea ar fi încercat să câştige un milion de dolari, printr-un contract fals.

Un alt complice al avocatului Boldea este Ştefan Lazăr, zis Bidigă, un interlop din Galaţi, care l-a plătit pe deputat cu 10.000 de dolari să-i recupereze apartamentul aflat sub sechestru. În două luni, avocatul a venit cu o hotărâre judecătorească.

O înregistrare obţinută, în exclusivitate, de Antena 3, redă negocierile dintre Boldea şi Lazăr cu privire la tranzacţie.

Mihail Boldea: Pentru asigurare rezolvăm! Tot mâine dimineaţă!
Mihail Boldea: Eu pe Sfânta Cruce! Când ţi-am zis să ai încredere în mine! Ai încredere în mine!
Mihail Boldea: Ai rămas în apartament?
Mihail Boldea: Ce prejudiciu, mă?! Tu nu mai ai casa!
Ştefan Lazăr, zis "Bidigă": Nu mai am casa!
Mihail Boldea: S-a închis meciul! Săptămâna viitoare pot să plec unde vreau eu! Dacă a făcut adresa mâine...  S-a închis meciul!
Ştefan Lazăr, zis "Bidigă": Nici la ora actuală eu nu cred că hotărârea este aşa...

Secretara deputatului, Elena Petrea - arestată preventiv de Curtea de Apel Galaţi - le-a declarat judecătorilor că este nevinovată şi că nu a ştiut niciun moment ce jocuri face avocatul Boldea, precizând că ea a redactat, la cererea patronului ei, documentele incriminate de procurorii DIICOT.



×
Subiecte în articol: mihail boldea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close