Antena 3 CNN Actualitate Alţi 2.000 de poliţişti, daţi afară. Numărul total al disponibilizaţilor se ridică la 8.0000

Alţi 2.000 de poliţişti, daţi afară. Numărul total al disponibilizaţilor se ridică la 8.0000

Alţi 2.000 de poliţişti, daţi afară. Numărul total al disponibilizaţilor se ridică la 8.0000
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Oct 2011   •   19:29

Încep concedierile în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Pe listă sunt aproape 2.000 de politişti de la Inspectoratul General al Poliţiei şi Poliţia de Frontieră. Cei aflaţi pe lista neagră primesc deciziile vineri.

"Sunt ultimii angajaţi care primesc preavize, pentru că acest proces a început de foarte mult timp, şi au fost disponibilizaţi aproximativ 8.000 de oameni până în momentul de faţă", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Cei care da examenul de licenţă la sfârşitul anului, în luna decembrie, vor ocupa posturi în cadrul structurilor din minister, pe măsură ce se vor vacanta locurile, a mai precizat Igaş.

În luna august, ministrul Traian Igaş spunea că jumătate din cei 63.500 de poliţişti angajaţi în ultimii 13 ani din sursă externă nu au o pregătire specifică muncii de poliţist, beneficiind de "un anumit sprijin al unor oameni cunoscuţi din minister".

MAI are angajaţi care nu au fost admişi pe criterii obiective, a explicat ministrul, exprimându-şi speranţa ca printre cei disponibilizaţi să se afle în primul rând cei mai puţin pregătiţi.

 




×
Subiecte în articol: politisti disponibilizari MAI Traian Igas
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close