Antena 3 CNN Actualitate Alunecări de teren pe drumul care leagă staţiunea Călimăneşti de vârful Cozia în Vâlcea

Alunecări de teren pe drumul care leagă staţiunea Călimăneşti de vârful Cozia în Vâlcea

Alunecări de teren pe drumul care leagă staţiunea Călimăneşti de vârful Cozia în Vâlcea
Sursa foto: foto: Intact Images
06 Noi 2013   •   21:13

Mai multe alunecări de teren au fost semnalate miercuri de autorităţile locale pe drumul care leagă staţiunea Călimăneşti - Vârful Cozia, a declarat preşedintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, conform AGERPRES.

"Precipitaţiile din ultima perioadă au dus la alunecări ale terasamentului la acest drum care ar putea să blocheze complet. Dacă nu luăm măsuri, drumul de acces spre zona vârfului Cozia. Efectiv, staţia meteo, releul şi cabanele din zonă ar putea rămâne izolate. Ne-am deplasat aici pentru a vedea urgent ce măsuri se pot lua până încep ninsorile pentru că altfel este un dezastru. Din păcate, condiţiile meteo nu ţin cu noi şi atunci trebuie să ne apucă rapid de treabă în sensul de a realiza nişte pereţi de sprijin care să diminueze fenomenul alunecării. Drumul este în proiect de a fi reabilitat, dar nu putem aştepta până se vor da toate aprobările, pentru că acolo sus la 1700 de metri sunt instituţii care funcţionează şi nu pot rămâne izolate iarna asta", a spus Ion Cîlea.

Drumul care leagă staţiunea Călimăneşti de vârful Cozia are o lungime de 22 de kilometri şi reprezintă calea de acces spre Staţia Meteorologică a judeţului Vâlcea, Releul Radio-TV şi cabanele care se află la cota 1600.

×
Subiecte în articol: alunecari de teren Valcea
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close