Antena 3 CNN Actualitate Alunecările de teren, blestemul din satul gorjean Seciurile. Consiliul Judeţean cere evacuarea localnicilor

Alunecările de teren, blestemul din satul gorjean Seciurile. Consiliul Judeţean cere evacuarea localnicilor

Alunecările de teren, blestemul din satul gorjean Seciurile. Consiliul Judeţean cere evacuarea localnicilor
Sursa foto: Foto: mesageruldevalcea.ro
de S.T.    |    10 Apr 2013   •   21:35

Localitatea gorjeană Seciurile, unde în 2006 aproximativ 200 de case au fost distruse de alunecările de teren, este din nou afectată de acest fenomen.

Potrivit Mediafax, o parte a drumului din sat s-a surpat, iar autorităţile judeţene spun că oamenii sunt în pericol şi se impune evacuarea lor.
   
"Zona de acolo este una de risc maxim şi nimeni nu ar trebui să mai stea în acele case. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să îi evacueze pe oameni de acolo pentru a-i proteja, iar eu am de gând să fac o astfel de propunere în prima şedinţă pentru că alunecările s-au reactivat în zonă şi nu vreau ca viaţa vreunei persoane să fie pusă în pericol. Este nevoie de un studiu mai amplu, pentru consolidarea întregului perimetru de acolo. Trebuie făcute lucrări de îmbunătăţiri funciare, chiar dacă nu vor mai sta oameni acolo. Există o exploatare minieră în zonă şi, evident, trebuie să asigurăm activitatea acesteia", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Prefectul de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, a declarat, la rândul său, că va discuta cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru ca în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă să fie analizată situaţia din satul Seciurile, unde se află aproximativ 100 de gospodării.

"Nimeni din rândul autorităţilor locale nu m-a informat despre existenţa vreunor probleme majore în zonă. Eu am fost marţi la Seciurile pentru a vedea o alunecare de teren produsă la un drum judeţean. Desigur, în cazul în care vom constata, nu vom lăsa să fie pusă în pericol viaţa niciunei persoane", afirmă prefectul, citat de Mediafax.

El a precizat că aşteaptă un raport al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care să fie discutat în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, comitet care, la rândul său, va înainta propriile concluzii către Guvern.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close