Antena 3 CNN Actualitate "Am găsit această pasăre pe un câmp din România. Dacă vedeți așa ceva, anunțați imediat poliția!"

"Am găsit această pasăre pe un câmp din România. Dacă vedeți așa ceva, anunțați imediat poliția!"

Fundația Visul Luanei a adoptat un codalb, o specia protejată de pasăre, care ar fi fost rănită de un vânător. Fundația atrage atenția că vânarea acestei păsări e ilegală, iar cei care zăresc persoane despre care cred că ar putea fi braconieri, ar trebui să anunțe poliția.

"Am găsit această pasăre pe un câmp din România. Dacă vedeți așa ceva, anunțați imediat poliția!"
Sursa foto: foto: Fundatia Visul Luanei
22 Ian 2020   •   13:26

"Un caz deosebit, dar extrem de îngrijorător. Acest codalb (Haliaeetus albicilla) a fost gasit incapabil să-și ia zborul de către un paznic de vânătoare într-un câmp din comuna Fântânele, lângă orașul Zimnicea - Teleorman, care ne-a contactat. Cu ajutorul colegilor de la Societatea Ornitologica Romana, pasărea a fost adusă la Centrul nostru de Reabilitate unde a fost consultată medical și internată. Pe lângă starea avansată de slăbire, a fost identificată o fractură în proces de calusare la nivelul tibio-tarsului stâng și o alică sub piele la nivelul membrului drept.
Bănuim că fractura a fost cauzată de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul.
Dat fiind faptul că osul respectiv este în proces de reosificare, fractura s-a produs cu mai multe zile în urmă, iar animalul a supraviețuit în această perioadă din resursele corporale preexistente și cadavre găsite, fiind o specie ocazional necrofagă.
Aripile și celelalte funcții par a fi în regulă.
Sperăm că se va putea recupera corespunzător și după o perioadă de reabilitare să o putem elibera.

Această specie este pe cale de dispariție și strict protejată în România. Vânătoarea ei este interzisă și încadrată ca infracțiune.
Vă rugăm, dacă vedeți oameni care vânează animale și bănuiți că sunt braconieri, contactați de urgență poliția!", se arată în postarea de pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: codalb
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close