x close

"Am mai vazut aşa numai în '77". Oamenii din Timiş, terorizaţi de furia apelor

de O.P.    |    12 Iun 2012   •   05:53
"Am mai vazut aşa numai în '77". Oamenii din Timiş, terorizaţi de furia apelor

Furtunile continuă să facă ravagii în mai multe judeţe din ţară. În Neamţ, peste 100 de locuinţe au fost inundate, imai multe străzi ale oraşului Bocşa din judeţul Caraş-Severin au fost transformate în râuri din cauza ploilor torenţiale.

Situaţia este critică şi în judeţul Timiş unde autorităţile au instituit  un cod roşu de inundaţii, în localitatea Balinţ, acolo unde apele Begăi au crescut cu cinci metri în numai câteva ore.

Oamenii din comuna timişeană Balinţ se aşteaptă ca oricând podul de peste râul Bega, ce face legătura între case şi terenurile agricole, să se rupă. Apa a crescut considerabil şi a adus tone de deşeuri.

Ploile din ultimele zile au afectat şi judeţul Neamţ unde peste 100 de locuinţe din mai multe comune au fost inundate. În localitatea Borca pompierii au intervenit pentru a scoate apa din gospodării după ce un pârâu din zonă a ieşit din albie.

Şi terenurile agricole au fost afectate de inundaţii, iar Drumul Naţional 17 a fost blocat aproape 8 ore din cauza apelor.

Natura s-a dezlănţuit peste o parte a judeţului Caraş Severin. La Reşiţa, rafalele de vânt au rupt mai multe panouri publicitare şi au distrus o maşină.

În oraşul Bocşa, după o ploaie torenţială de numai jumătate de oră, apa a inundat curţile şi grădinile caselor şi în unele locuri, a intrat până în casă.
Parteneri
Parteneri
sati