Antena 3 CNN Actualitate Amânare în cazul Voicu. Judecătoarea care a decis arestarea preventivă vrea să iasă la pensie

Amânare în cazul Voicu. Judecătoarea care a decis arestarea preventivă vrea să iasă la pensie

Amânare în cazul Voicu. Judecătoarea care a decis arestarea preventivă vrea să iasă la pensie
Sursa foto: voicu
04 Mai 2010   •   12:00

Nouă amânare în cazul Cătălin Voicu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să judece pe 18 mai contestaţia senatorului. Acesta a făcut o plângere împotriva procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism care au trimis dosarul, în care acesta este cercetat, procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

DIICOT a considerat că infracţiunile de corupţie pentru care este cercetat Voicu sunt de competenţa DNA. Procurorii au stabilit că anului trecut, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale.

Între timp, judecătoarea care a decis arestarea preventivă a lui Cătălin Voicu cere să iasă la pensie. Maria Despina Mihai, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să fie eliberată din funcţia de magistrat prin pensionare. Despina Mihai a formulat şi anul trecut o cerere asemănătoare, către CSM, pe care şi-a retras-o ulterior.

În decembrie 2001, Despina Maria Mihai a fost numită în funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, ea preluând postul lui Ghiciu Paşcu, numit judecător la instanţa supremă.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close