Antena 3 CNN Actualitate Amânarea ratelor, o mare amăgire. Câți bani va trebuie să plătiți în plus dacă suspendați plățile

Amânarea ratelor, o mare amăgire. Câți bani va trebuie să plătiți în plus dacă suspendați plățile

Potrivit BNR, până la începutul acestei luni instituțiile de credit au primit peste 166.000 de cereri pentru suspendarea ratelor, reprezentând aproximativ 8% din numărul total de debitori. Sumele amânate la plată se ridică la peste 1 miliard de lei. În 8 din 10 cazuri românii au cerut suspendarea ratelor pe o perioadă cuprinsă între 6 și maximum 9 luni.

Amânarea ratelor, o mare amăgire. Câți bani va trebuie să plătiți în plus dacă suspendați plățile
Sursa foto: Antena3
30 Iun 2020   •   09:45

”Un obiectiv pe care l-am următit ca pe un fir roșu. Obiectivul de a asigura lichidități companiilor în această perioadă dificilă. Uitați-vă și comparați cu alte guverne. De la cea mai generoasă măsură pe care am luat-o în ceea ce privește suspendare plății creditelor, către aproape tot ce înseamnă persoană fizică și persoană juridică. A putut beneficia, sigur, în condițiile unui acord cu banca”, declara Ludovic Orban. 

Însă această generozitate are două tăișuri. Suspendarea aduce costuri deloc de neglijat. De exemplu, pentru un credit ipotecar standard, de 250.000 de lei pentru o perioadă de 25 de ani, rata lunară va crește cu aproximativ 167 de lei în acea perioadă de eșalonare a dobânzii din perioada de suspendare. Asta înseamnă că, la finalul împrumutului, veți da băncii în plus aproximativ 10.000 lei.

În cazul unui credit de consum mediu, în valoare de 12.000 mii de lei cu maturitate de 3 ani, suma lunară de plată se majorează cu 20 de lei, în timp ce valoarea totală de plată la finalul perioadei de creditare va crește și ea cu peste 730 de lei. 

×
Subiecte în articol: suspendare rate banci

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close