Antena 3 CNN Actualitate Ambarcațiuni pline cu imigranți au invadat plajele din România

Ambarcațiuni pline cu imigranți au invadat plajele din România

Ambarcațiuni pline cu imigranți au invadat plajele din România
09 Sep 2017   •   10:55

Zeci de migranți proveniți din zonele de conflict din Orientul Mijlociu invadează plajele din România. Ei au ajuns, cu o barcă, pe țărmul Mării Negre, între stațiunile 2 Mai și Vama Veche.

Refugiații erau așteptați la mal de efective importante ale Poliției de frontieră și Gărzii de Coastă.

”Dramatic este că aceste ambarcațiuni, în număr de trei au părăsit Turcia și se îndreptau către Bulgaria, sunt ambarcațiuni de agrement. Imigranții au profitat de un moment liniștit al Mării Negre, forțând mai întâi barajul celor din Bulgaria, fără vreo reușită și ajungând în România, unde au fost opriți. Unul dintre vase a eșuat parțial, chiar la jumătatea distanței”, a declarat Sorin Roșca Stănescu, pentru Antena 3.

Radu Tudor a declarat că ambarcațiunile nu pot veni decât din Turcia, iar această situație implică necesitatea unui dialog politic. ”Dacă au accesul blocat pe ruta pe care au folosit-o până acum, automat vor veni în România pentru a pleca spre Europa de Vest.” a spus Radu Tudor, la Antena 3. Acesta a adăugat că ”e nevoie de o decizie rapidă” pentru a avea o capacitate de aproximativ 3000 de imigranți. În plus, Radu Tudor a subliniat că trebuie verificat din ce țări vin, cine-i lasă să plece, cum de nu sunt identificați atâta drum și trebuie deschis un dialog politic în urma acestor verificări.

×
Subiecte în articol: imigranti plaje România
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close