Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Germaniei: Nu e vorba de libera circulaţie a cetăţenilor români, ci de întrebarea dacă România poate asigura protecţia frontierelor UE

Ambasada Germaniei: Nu e vorba de libera circulaţie a cetăţenilor români, ci de întrebarea dacă România poate asigura protecţia frontierelor UE

Ambasada Germaniei: Nu e vorba de libera circulaţie a cetăţenilor români, ci de întrebarea dacă România poate asigura protecţia frontierelor UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2013   •   10:56

Ambasada Germaniei la Bucureşti afirmă că aderarea integrală a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv principal al Guvernului Federal, dar pentru aceasta "trebuie să existe toate condiţiile tehnice, administrative şi cele care caracterizează statul de drept".

"Prin ridicarea controalelor la frontierele interne, un stat membru îşi asumă o mare responsabilitate în relaţia cu partenerii Schengen", afirmă Ambasada Germaniei într-o poziţie remisă marţi Mediafax.
.
De asemenea, Ambasada aminteşte că "nu este vorba de libera circulaţie a cetăţenilor români, ci de întrebarea dacă România poate asigura protecţia frontierelor externe UE, de pildă protejarea de intrarea frauduloasă a unor cetăţeni din afara UE".
   
Ponta, Corlăţean şi Stroe, convocaţi de Băsescu la Cotroceni, pe tema Schengen

"Ultimul raport MCV din ianuarie a evidenţiat progrese în domeniile statului de drept şi cel al combaterii corupţiei, dar şi deficienţe", subliniază Ambasada Germaniei.
   
Totodată, misiunea diplomatică a Berlinului evidenţiază că "aceste dubii" sunt împărtăşite şi de "alţi parteneri UE/Schengen".
   
"În lumina celor expuse, împărtăşind aceste dubii şi cu alţi parteneri UE/Schengen, considerăm că, actualmente, gradul decizional pentru o  hotărâre a Consiliului pe acest punct, pentru care se impune unanimitatea de vot, nu este încă matur", menţionează comunicatul Ambasadei.
   
Reprezentanţa diplomatică a Berlinului arată că în săptămânile trecute au fost întreţinute "contacte strânse, marcate de încredere reciprocă cu Guvernul României", care a fost ţinut în permanenţă la curent cu această poziţie.
   
"Germania şi România întreţin legături strânse şi prietenoase care ne permit o abordare deschisă şi constructivă a subiectului Schengen, subiect care este de o deosebită importanţă pentru România. Guvernul federal nutreşte un mare interes în continuarea bunei colaborări în domeniul bilateral şi în cel de politică europeană, dorind să vină, mai departe, în sprijinul României pe calea aplicării integrale a aquis-ului Schengen", mai punctează în comunicatul Ambasadei.
   

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close