Antena 3 CNN Actualitate Ambasada României în Republica Moldova, mesaj după rezultatul alegerilor parlamentare: ”Pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil”

Ambasada României în Republica Moldova, mesaj după rezultatul alegerilor parlamentare: ”Pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil”

România și-a exprimat poziția, luni, față de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Ambasada României în Republica Moldova, mesaj după rezultatul alegerilor parlamentare: ”Pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    12 Iul 2021   •   17:22

Cel mai important partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de preşedintele Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică. 

Ambasada României la Chișinău a transmis că sprijină direcția de dezvoltare pe care au ales-o moldovenii la alegerile parlamentare, „în favoarea consolidării statului de drept, accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide”:

„Este proces pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve. Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor. Eforturile în direcția avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanție a asigurării dezvoltării Republicii Moldova și a prosperității pentru toți cetățenii săi”, se arată în comunicatul Ambasadei României în Republica Moldova.

Maia Sandu, victorie la alegerile parlamentare anticipate

Cel mai important partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de preşedintele Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică. 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare după numărarea voturilor din toate secțiile de votare. Potrivit acestora, PAS a obținut 52,80% din voturi, BECS (Dodon-Voronin) – 27,17%, iar Partidul Politic Șor – 5,74%.

Maia Sandu a transmis un mesaj cetățenilor Republicii Moldova, după numărarea voturilor:

„Dragi cetățeni,Vă mulțumesc celor care ați mers astăzi la vot și ați pus umărul la întărirea democrației în Moldova. Democrația noastră este încă tânără, cu multe probleme, dar exemplul celor care, în țară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuși să construim o țară liberă și un stat care se îngrijește de cetățenii săi.La aceste alegeri s-a confirmat încă o dată că unele instituții ale statului sunt departe de a răspunde așteptărilor cetățenilor. Unele instituții care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile și pun în pericol organizarea unor alegeri libere și corecte.

Dacă vrem să devenim o democrație puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituții puternice, care să respecte și să asigure alegerea liberă a oamenilor.Ca președinte, vă promit că, în următorii ani, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai ușor, fără presiuni și fără corupție electorală.

Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament și sper să pot lucra alături de o majoritate formată din oameni onești pentru a face din ziua votului o sărbătoare a democrației pentru fiecare cetățean.Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei.
Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației.Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine.

Ca președinte, vreau să lucrez alături de un guvern integru și competent pentru a uni societatea și a pune interesul cetățenilor în centrul eforturilor de guvernare. Pentru că merită!După ce se vor număra voturile și se vor valida alegerile, vom putea discuta despre pașii constituționali pentru formarea Guvernului.Felicitări, Moldova!”, a scris Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu alegeri parlamentare
Parteneri
Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină!
x close