Antena 3 CNN Actualitate Reacția Ambasadei Rusiei în România, după alerta de la sediul din București: "O încercare deliberată a dușmanilor de a provoca panică"

Reacția Ambasadei Rusiei în România, după alerta de la sediul din București: "O încercare deliberată a dușmanilor de a provoca panică"

Ambasada Rusiei în România a reacționat în cazul genții suspecte găsite lângă clădirea reprezentanței diplomatice din București. Incidentul a provocat intervenția echipelor antitero.

de Silvia Preda    |    17 Mar 2024   •   10:27

Ambasada vorbește despre o "încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică".

"Despre descoperirea unui obiect suspect lângă clădirea Ambasadei Rusiei din București

16 martie. g. Un obiect (geantă) rătăcit suspect a fost descoperit în fața clădirii Ambasadei Rusiei din București. Reprezentanții de sosire ai agențiilor române de aplicare a legii au desfășurat acțiunile operaționale necesare. În timpul inspecției nu au fost găsite obiecte periculoase.

Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a împiedica votul de astăzi al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale ale Rusiei la București. Îi asigurăm pe toți cei care ne doresc rău că astfel de provocări sunt sortite eșecului cu bună știință.

Toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea și desfășurarea votului, precum și pentru a asigura cetățenilor noștri dreptul constituțional, sunt respectate.

Vă reamintim că atât legislația rusă cât și cea română prevede răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a lucrărilor comisiilor electorale, ca să nu mai vorbim de celelalte articole din codurile penale ale ambelor țări aplicabile acestei situații", a transmis serviciul de presă al ambasadei într-un comunicat, duminică dimineață.

Об обнаружении подозрительного объекта рядом со зданием Посольства России в Бухаресте 16 марта с.г. напротив здания...

Publicată de Ambasada Rusiei în România - Посольство России в Румынии pe Sâmbătă, 16 martie 2024

Sâmbătă au fost alertate echipele antitero, după ce a fost semnalată prezența unui rucsac suspect în fața sediului ambasadei ruse de pe Bulevardul Kiseleff.

Alerta s-a dovedit a fi falsă.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close