Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Rusiei a anulat o conferință de presă pe care mai mulți jurnaliști români au decis să o boicoteze

Ambasada Rusiei a anulat o conferință de presă pe care mai mulți jurnaliști români au decis să o boicoteze

Ambasada Rusiei în România programase o conferință de presă la sediul din București, tema fiind războiul din Ucraina. Mai mulți jurnaliști români s-au coalizat stabilind să boicoteze evenimentul, ca formă de protest față de invazia rusă în Ucraina.

Ambasada Rusiei a anulat o conferință de presă pe care mai mulți jurnaliști români au decis să o boicoteze
Sursa foto: Facebook/ Ambasada Rusiei in Romania
de Mia Lungu    |    28 Mar 2022   •   20:46

Reprezentanții Rusiei în România au postat un anunț pe Facebook în care au anunțat evenimentul a fost anulat, urmând să fie susținut online, la o dată care nu a fost comunicată încă.

"Ținând cont de informațiile de care dispune Ambasada Federației Ruse la București despre viitoarele acțiuni provocatoare și violente împotriva participanților briefing-ului, anunțate în spiritul organizațiilor neonaziste, s-a luat decizia de a schimba formatul și ora evenimentului", au transmis reprezentanții ambasadei Rusiei.

Conferința de presă inițială era stabilită pentru joi, 31 martie, cu prezența ambasadorului Rusiei la București, Valeri Kuzmin. Jurnaliștii români au fost invitați să participe, dar li s-au impus condiții stricte.

Reprezentanții presei urmau să trimită în prealabil întrebările, pe mail, până la 28 martie. Pretextul acestei cerințe a fost pentru a primi răspunsuri detaliate cu întâietate. În plus, la intrare, aceștia trebuiau să aibă asupra lor documentele de identitate și legitimațiile de presă. Pentru acreditare era necesar să trimită o copie a buletinului pe mail-ul ambasadei Rusiei în România.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close