Antena 3 CNN Actualitate Ambasada SUA în România: ”Lumea își va aminti multă vreme bunătatea și grija pe care românii și guvernul lor le-au arătat vecinilor”

Ambasada SUA în România: ”Lumea își va aminti multă vreme bunătatea și grija pe care românii și guvernul lor le-au arătat vecinilor”

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, prin intermediul însărcinatului cu afaceri al SUA, David Muniz, a transmis un mesaj românilor, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. Acesta și-a exprimat aprecierea față de primirea refugiaților pe teritoriul țării noastre și de grija mobilizarea masivă a românilor pentru ajutorarea lor.

Ambasada SUA în România: ”Lumea își va aminti multă vreme bunătatea și grija pe care românii și guvernul lor le-au arătat vecinilor”
Sursa foto: usembassy.gov/ Însărcinatului cu afaceri al SUA, David Muniz
de Adelina Miron    |    04 Mar 2022   •   09:04

Scrisoarea este intitulată „Puterea noastră este unitatea noastră: Putin a ales războiul — Rămânem uniți cu Ucraina” și a fost publicată pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

„Este un moment definitoriu pentru Europa, pentru libertate și pentru toate națiunile și popoarele iubitoare de pace. Prin atacul său criminal asupra poporului și suveranității Ucrainei, Vladimir Putin a brutalizat inclusiv principiile care stau la baza păcii și democrației globale. Dar ucrainenii sunt cunoscuți pentru rezistența și curajul lor, iar acum inspiră lumea. Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri de pe tot globul, vor continua să îi sprijine în timp ce își apără țara. Libertatea va prevala.

Alegând să finanțeze un război ilegal, mai degrabă decât să investească în nevoile poporului său, invazia lui Putin va defini pentru totdeauna eșecul strategic al Moscovei. Când va fi scrisă istoria acestei epoci, va arăta că alegerea sa de a lansa un atac nedrept și premeditat a spulberat pacea și a servit doar la întărirea unității și hotărârii oricărei națiuni democratice iubitoare de libertate. Această barbarie nu se va termina bine pentru Vladimir Putin.

În momentul scrierii acestui articol, România a ajutat zeci de mii de refugiați veniţi din Ucraina, iar acest număr crește cu fiecare minut. Presa internațională a luat act, iar lumea își va aminti multă vreme bunătatea și grija pe care românii și guvernul lor le-au arătat vecinilor. Răspunsul oficial a fost uimitor, iar răspunsul din inimă al cetățenilor români a fost profund. De multă vreme, SUA este mândră să numească această națiune și pe cetățenii săi prieteni și aliați.

Dar până și noi am fost uimiți de grija arătată față de un vecin. Găzduirea, hrănirea, asigurarea bunurilor de necesitate zilnică, s-au revărsat în valuri din societatea românească. Gesturile de caritate sunt uluitoare prin proporțiile lor. În mod clar, gestul despotic al lui Putin către națiunile europene, de a se întoarce împotriva vecinului lor, arată cât de puțin înțelege acesta despre decența, legea, respectul, care definesc ce este astăzi România și cine suntem cu toții.”, a transmis Ambasada SUA la Bucureşti.

 

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close