Antena 3 CNN Actualitate Ambasador găsit mort în casă, în București. Primele ipoteze în cazul ”morții suspecte”

Ambasador găsit mort în casă, în București. Primele ipoteze în cazul ”morții suspecte”

Ambasadorul Ciprului în România, Filippos Kritiotis, a fost găsit mort în reședința sa din București. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, în timp ce cadavrul a fost transportat la INML pentru efectuarea autopsiei.

Ambasador găsit mort în casă, în București. Primele ipoteze în cazul ”morții suspecte”
Sursa foto: Filippos Kritiotis (stânga) - MAE
de Cristina Tudorache    |    13 Iul 2020   •   21:04

Potrivit surselor, ambasadorul ar fi murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar una dintre ipotezele luate în calcul este că ar fi suferit un infarct. Deocamdată, potrivit procedurilor, cazul a fost preluat de ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri, fiind considerat o ”moarte suspectă”.

De asemenea, surse judiciare au declarat că este vorba despre o moarte nonviolentă, cel mai posibil din cauze naturale. În prezent, se așteaptă acceptul familiei pentru efectuarea necropsiei.

Ambasadorul Ciprului în România ar fi murit din cauze naturale

Moartea subită a ambasadorului Filippos Kritiotis a fost anunțată în Cipru de către Ministerul de Externe: ”Cu tristețe și emoție profundă ne luăm rămas bun de la distinsul nostru coleg, ambasadorul Republicii Cipru la București, Filippo Kritiotis, care a murit brusc duminică dimineață” arată comunicatul publicat pe site-ul pio.gov.cy.

Filippos Kritiotis avea o experiență de 27 de ani în cadrul Ministerului de Extern al Republicii Cipru, a fost Înalt Comisar al Ciprului în Australia și ambasador al Ciprului în Finlanda și România. Filippos K. Kritiotis este căsătorit și are o fiică.

 

×
Subiecte în articol: Cipru Filippos Kritiotis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close