Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor dezvăluie ce variante ies din calcul pentru poziția de ambasador la Washington

Radu Tudor dezvăluie ce variante ies din calcul pentru poziția de ambasador la Washington

După semnarea decretului de rechemare a Ambasadorului României în SUA, George Maior, o serie de zvonuri s-au amplificat pe culoarele puterii în legătura cu potențialii înlocuitori.

Radu Tudor dezvăluie ce variante ies din calcul pentru poziția de ambasador la Washington
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   14:32

Zvonul potrivit căruia ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu ar putea pleca ambasador în SUA este dezmințit categoric.

Surse oficiale apropiate de Palatul Cotroceni afirmă pentru www.radu-tudor.ro că ”Aurescu nu are intenția să plece în nici un post de ambasador, dorește să se concentreze pe mandatul de ministru de externe pe întreaga sa durată”.

Nici varianta Ana Birchall nu este luată în calcul de actualul președinte.

”Până în momentul de față, nu sunt cristalizate numele viitorilor ambasadori. Ele vor fi discutate direct între președinte și ministrul de externe, pe măsura ce procedurile de rechemare a celor vizați se vor finaliza, peste câteva luni”, au mai precizat sursele pentru www.radu-tudor.ro.

Klaus Iohannis recheamă mai mulţi ambasadori ai României, printre care George Maior şi Emil Hurezeanu

Vă amintim că președintele Klaus Iohannis l-a rechemat pe George Maior din funcţia de ambasador al României în Statele Unite.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru rechemarea mai multor diplomaţi, printre care şi George Maior din funcţia de ambasador al României în Statele Unite şi a lui Emil Hurezeanu din poziţia de ambasador al României în Germania, transmite Administraţia Prezidenţială.
 

×
Subiecte în articol: ambasador radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close