Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Irlandei, Oliver Grogan: Agenda europeană este dominată de tematici dificile

Ambasadorul Irlandei, Oliver Grogan: Agenda europeană este dominată de tematici dificile

Ambasadorul Irlandei, Oliver Grogan: Agenda europeană este dominată de tematici dificile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Mai 2013   •   19:05
Ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Oliver Grogan, a susţinut un discurs, joi după-amiază, la un eveniment organizat de Primărie cu ocazia Zilei Europei.

Acesta a ţinut să-l felicite pe Sorin oprescu, primarul general al Capitalei, pentru iniţiativa de a sărbători Ziua Europei la Bucureşti.


Postul de televiziune Antena 3 a pregătit un cadou inedit pentru Uniunea Europeană: un steag de dimensiuni impresionante, care a fost amplasat în faţa Palatului Parlamentului.




"Vă sunt recunoscător că aţi invitat preşedinţia irlandeză să fie asociată cu acest eveniment", a spus ambasadorul irlandez.

Potrivi
t lui Oliver Grogan, "agenda europeană este în prezent dominată de ceea ce numim tematici dificile. Multe dintre acestea sunt de natură tehnică şi sunt departe de a inspira cetăţenii".

"
De fapt, multe dintre aceste tematici au ca efect crearea de nelinişti pentru cetăţeni, de aceea e important că Ziua Europei oferă ocazia de a ne reconecta cu viziunea lui Robert Schuman şi cu declaraţia sa inspirată din 1950, la numai 5 ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Schuman a avut întradevăr o viziune pentru Europa, dar ştia că acest lucru se va întâmpla prin abordarea nevoilor practice", a adăugat ambasadorul Irlandei la Bucureşti.

"
În 2013, lucram la crearea unei uniuni bancare. Asta aduce cu sine provocări majore, inclusiv în privinţa împărţirii suveranităţii. Totuşi, aceasta va aduce cu sine şi o noua solidaritate, după cum a numit-o Schuman, un nivel de integrare, mai profund", a mai spus Grogan.

Ambasadorul Irlandei la Bucureşti susţine că necesitatea de a menţine sprijinul din partea cetăţenilor europeni a crescut semnificativ.

"Un lucru pe care l-am învăţat în ultimii 40 de ani este că proiectul european trebuie să fie făcut semnificativ pentru cetăţeni, iar ei trebuie să înţeleagă că acest proiect nu este doar al elitelor", a s
pus Oliver Grogan.

Citeşte şi:

Mihai Gâdea: Ziua Independenţei României este e coincidenţă fericită cu Ziua Europei



×
Subiecte în articol: Ziua Europei Sorin Oprescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close