Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Marii Britanii a discutat cu Tudorel Toader, la sediul ministerului Justiției: ”România să decidă de fel de Justiţie vrea”

Ambasadorul Marii Britanii a discutat cu Tudorel Toader, la sediul ministerului Justiției: ”România să decidă de fel de Justiţie vrea”

Ambasadorul Marii Britanii a discutat cu Tudorel Toader, la sediul ministerului Justiției: ”România să decidă de fel de Justiţie vrea”
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
06 Sep 2017   •   11:41

Update:  Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brumell, a avut o întâlnire cu Tudorel Toader, la ministerul Justiției. Aceștia au avut mai multe subiecte de dicuție în cadrul întâlnirii.

”Am avut o întâlnire foarte plăcută cu ministrul Justiției. În cadrul discuției am dezbătut trei aspecte. În primul rând colaborarea bilaterală între Marea Britanie și România, în domeniul justiției civile. Avem o legătură foarte strânsă în ceea ce privește lupta împotriva traficului de ființe umane”, a declarat ambasadorul Marii Britanii.

Acesta a adăugat că a disctutat și despre relația pe care o avea Marea Britanie cu România, după declanșarea Brexitului.

”Am subliniat faptul că după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se dorește o colaborare strânsă cu România.”, a mai adăugat diplomatul.

Ultimul subiect s-a axat pe modificările Sistemului Judiciar din România, propuse de Tudorel Toader. Ambasadorul a subliniat faptul că pentru România e bine să se decidă conform constituției țării.

 

Știrea inițială: Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brumell, discută cu ministrul Tudorel Toader despre modificările propuse pentru domeniul Justiției.

Vizita diplomatului la Ministerul Justiției nu fusese anunțată anterior și vine la 24 de ore, după ce ambasadorul SUA la București a mers la Ministerul Justiției pentru a discuta despre propusele modificări legislative.

La final, ambasadorul Hans Klemm a spus că discuţia a fost una "fructuoasă şi completă", despre viziunea ministrului şi responsabilităţile ca ministru.

Klemm a mai afirmat că discuţiile au avut loc "în spirit de cooperare", fiind un schimb de informaţii şi opinii.

În 29 august, Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a anunţat săptămâna trecută Ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close