Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Corupţia are rezonanţă în România ca oriunde în altă parte

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Corupţia are rezonanţă în România ca oriunde în altă parte

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Corupţia are rezonanţă în România ca oriunde în altă parte
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iun 2015   •   17:17

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a postat, luni, pe Twitter, un editorial în care premierul britanic David Cameron susţine că fenomenul corupţiei reprezintă o ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii, Brummell apreciind că acest fenomen are rezonanţă în România, "ca oriunde în altă parte", potrivit Agerpres.

Comentariul premierului Cameron a fost publicat în "Huffington Post" şi este intitulat "Corupţia este cancerul care se află în inima multor probleme cu care ne confruntăm în lume".

În acest text, plecând de la cazul corupţiei de la FIFA, Cameron îi cheamă pe liderii lumii să dovedească același curaj și aceeași determinare pentru a declanșa o lungă bătălie împotriva corupției la nivel global.

"La summiturile internaţionale, liderii se întâlnesc să discute despre ajutoare, despre cum să asigurăm creșterea economiilor noastre şi cum să-i ţinem pe oameni în siguranţă", scrie Cameron în publicaţia menţionată. "Însă pur şi simplu nu vorbim destul despre corupţie, adaugă el, subliniind că "acest lucru trebuie să se schimbe".

"Imigranţii care se îneacă în Mediterana fug de state africane corupte. Eforturile noastre de a lupta împotriva sărăciei globale sunt prea adesea subminate de guverne corupte, care împiedică oamenii să obţină veniturile şi beneficiile ce sunt de drept ale lor. Corupția subminează și economia globală", mai scrie Cameron.

"Corupţia nu doar ne ameninţă prosperitatea, ci ne şi subminează securitatea. Fie că este vorba despre răpirea unor eleve în Nigeria sau despre recrutarea de luptători pentru talibani și Statul Islamic, oameni obişnuiţi sunt atraşi, în repetate rânduri, către grupări extremiste, în parte ca reacţie la opresiunea şi corupţia propriilor lor guverne", atenţionează premierul britanic.

 

×
Subiecte în articol: coruptie Victor Ponta ambasador
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close