Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul român în SUA: Extrădarea lui Mihai Necolaiciuc ar putea dura câţiva ani

Ambasadorul român în SUA: Extrădarea lui Mihai Necolaiciuc ar putea dura câţiva ani

Ambasadorul român în SUA: Extrădarea lui Mihai Necolaiciuc ar putea dura câţiva ani
Sursa foto: necolaiciuc
02 Sep 2009   •   19:21

Mihai Necolaiciuc nu va ajunge prea curând în România. Extrădarea fostului director al CFR din SUA se face după o procedură greoaie, a declarat ambasadorul României la Washington Adrian Vieriţa.

Procedura se poate întinde pe ani întregi până să fie pusă în aplicare. Potrivit ambasadorului român, Mihai Necolaiciuc va apărea în faţa unui judecător, există şi posibilitatea recursului şi urmează ca partea americană să decidă care sunt paşii de urmat în acest caz.

Numele fostului director general al CFR în perioada 2000-2003, Mihai Necolaiciuc, este asociat cu dosare de corupţie. La cârma lui, mii de vagoane s-au topit la fier vechi. El este cel care a girat investiţii fără noimă care au adus CFR în pragul falimentului, aşa cum a făcut şi cu complexul Astoria, din Snagov renovat cu peste 19 milioane de euro.

Necolaiciuc a intrat în istorie pentru că a plătit zeci de milioane de lei pentru şuruburi sau prize minune. Totodată, el a semnat contracte cu aşa-zisele "firme-prietene", în urma cărora CFR-ul s-a ales cu costume de scafandru.

A cumpărat flori în valoare de un milion de euro pentru gările din România - flori pe care nimeni nu le-a văzut până acum - sau perne cu 1.300 de euro bucata. Pentru faptele sale, Mihai Necolaiciuc deţine un record absolut în privinţa numărului de dosare penale de la DNA. El are 14 dosare.

×
Subiecte în articol: Mihai Necolaiciuc extradare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close