Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul SUA a discutat cu Victor Ponta despre suspendarea lui Traian Băsescu

Ambasadorul SUA a discutat cu Victor Ponta despre suspendarea lui Traian Băsescu

Ambasadorul SUA a discutat cu Victor Ponta despre suspendarea lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Sep 2010   •   09:53

Ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, a făcut joi o vizită la sediul PSD, unde a discutat cu preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Reprezentatul SUA la Bucureşti s-a întâlnit cu Victor Ponta chiar înainte ca acesta să anunţe în conferinţa de presă că va propune partenerilor din Opoziţie suspendarea preşedintelui.

Preşedintele PSD a declarat pentru ziariştii de la Puterea că ambasadorul Statelor Unite nu a comentat în niciun fel intenţia social-democraţilor.

Victor Ponta, preşedintele PSD l-a avertizat pe şeful statului că, daca va promulga legea care a trecut prin fraudă de Parlament, atunci va cere declanşarea suspendării. Ponta este susţinut de ceilalţi lideri ai opoziţiei.

Reacţia liderului PSD vine după ce Traian Băsescu a vorbit din nou despre negocieri care ar fi avut loc între PSD şi PDL pentru ca social-democraţii să nu voteze legea care micşorează pensiile şi egalizează vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi.

Traian Băsescu a mai fost suspendat din funcţie pe 19 aprilie 2007. Parlamentul României a votat cu 322 voturi pentru, 108 împotrivă şi 10 abţineri suspendarea acestuia. O lună mai târziu Băsescu a revenit în funcţie, după un referendum la care au participat aproape jumătate dintre românii cu drept de vot. Aproape 75% dintre acestia au spus nu suspendării.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close