x close

Ambasadorul SUA: Cu cât rămâne Morar în funcţie mai mult, cu atât mai bine

de Antena3.ro    |    08 Dec 2011   •   23:24
Ambasadorul SUA: Cu cât rămâne Morar în funcţie mai mult, cu atât mai bine 429 Foto: Intact Images

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, că prelungirea mandatului lui Daniel Morar în fruntea DNA ar fi un lucru foarte bun, adăugând că va fi  cu atât mai bine cu cât acesta va rămâne mai mult în funcţie, informează Mediafax.
  
Întrebat despre semnalul transmis de Ambasada SUA prin comunicatul de miercuri în care erau menţionate realizările "impresionante" ale Laurei Codruţa Kovesi şi ale lui Daniel Morar, ambasadorul SUA a spus: "Sunt preocupat. Vreau să mă asigur că oricine îi va înlocui va avea aceleaşi rezultate pe care le-au avut ei".
   
El a adăugat că nu are nici un semnal privind eventual succesori.

"Spun doar că pentru SUA este de o importanţă crucială ca oricine i-ar înlocui să dovedească aceeaşi calitate, integritate şi independenţă pe care au dovedit-o ei", a adăugat ambasadorul SUA.
   
Diplomatul a mai afirmat că, dacă regulile o permit, ar fi un lucru foarte bun prelungirea mandatului lu Daniel Morar în fruntea DNA, explicând că cu cât acesta va fi menţinut în funcţie mai mult timp, cu atât va fi mai bine.
   
"Ar fi un lucru foarte bun (n.r. prelungirea mandatului lui Daniel Morar). Nu ştiu dacă se poate, dacă nu trebuie amendată legea. Nu sunt familiar cu regulile româneşti. Dar, cu cât îl ţineţi pe Daniel Morar în funcţie mai mult timp cu atât mai bine va fi", a spus ambasadorul.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati