Antena 3 Actualitate Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm laudă România: „America este recunoscătoare românilor pentru sacrificiul lor în numele apărării comune”

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm laudă România: „America este recunoscătoare românilor pentru sacrificiul lor în numele apărării comune”

28 Sep 2017   •   15:22
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm laudă România: „America este recunoscătoare românilor pentru sacrificiul lor în numele apărării comune”
Sursa foto: FOTO: Agerpres

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm a fost prezent la Global SOF Symposium Europe unde a  vorbit despre transformarea Forțelor pentru Operații Speciale din România dar și despre contribuția țării noastre la misiunile NATO.

În acest context, a evidențiat el, „America este recunoscătoare românilor pentru contribuția și sacrificiul lor în numele apărării comune".

 Klemm a vorbit și despre angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare în următorii 10 ani.

„România știe că, pentru a aborda amenințările secolului XXI, trebuie să își crească capabilitățile militare, în special cele care sunt cel mai necesare NATO.Românii au demonstrat că au un puternic spirit de lider în Alianță, luându-și angajamentul de a aloca 2% din PIB anul acesta", a subliniat el.

Vorbind despre implicarea militarilor români în misiunile din Irak și Afganistan, Klemm i-a omagiat pe soldații din țara noastră care au murit în teatrele de operații.

Astfel, el a transmis condoleanțe familiei lui Mădălin Stoica, care a decedat în Afganistan în septembrie. Diplomatul a vorbit și despre implicarea forțelor române în Kosovo.

„În Kosovo, România are 50 de trupe, în ciuda faptului că rămâne unul dintre puținele state ale Uniunii Europene care nu recunosc Kosovo. Aceasta arată nivelul de seriozitate cu care România își vede rolul de membru al Alianței", a subliniat el.

Klemm a apreciat că transformarea Forțelor pentru Operații Speciale din România „a fost impresionantă și devine rapid un model de cum poți aplica abordarea guvernamentală pentru a crea capabilități pentru Operații Speciale, ce răspund nevoilor de securitate națională".

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close