x close

Ambasadorul SUA la Bucureşti laudă justiţia din România: Instanţele sunt din ce în ce mai rezistente la presiuni

de D.D.    |    31 Oct 2012   •   07:31
Ambasadorul SUA la Bucureşti laudă justiţia din România: Instanţele sunt din ce în ce mai rezistente la presiuni 407 Foto: Agerpres

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a lăudat justiţia din România. Instanţele sunt din ce în ce mai rezistente la presiunile politice şi au făcut progrese în lupta împotriva corupţiei, a adăugat oficialul american. Cel mai elocvent exemplu, spune Gitenstein, este condamnarea fostului premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare, dar şi a unor magistraţi care au cedat tentaţiilor şi au favorizat anumiţi politicieni sau oameni de afaceri.

Cel mai recent raport pe justiţie arată că în România s-au înregistrat progrese reale, măsurabile, în lupta împotriva corupţiei, spune cu optimism Mark Gitenstein.

Ambasadorul american a apreciat şi lupta împotriva corupţiei dusă de Victor Ponta. Atât în perioada opoziţiei, când cerut cele 15 puncte de reformare a sistemului de guvernare, dar şi acum, când e şeful Executivului şi a propus introducerea administrării private a companiilor de stat şi contestarea contractelor cu "băieţii deştepţi". Acesta este un exemplu care încurajează populaţia, a adăugat Gitenstein.

Gitenstein a lăudat justiţia din România pentru că în ultimii doi au fost condamnate pentru corupţie mai multe persoane decât în cei cinci ani anteriori la un loc. Oficialul american a amintit de un fost prim-ministru, un fost ministru şi un fost judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au ajuns după gratii. 

Citeşte mai multe despre:

mark gitenstein coruptie raport MCV Victor Ponta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati