Antena 3 CNN Actualitate Ambulanţă în misiune, şicanată în trafic de un şofer care profită de semnalele acustice ca să depăşească alte maşini

Ambulanţă în misiune, şicanată în trafic de un şofer care profită de semnalele acustice ca să depăşească alte maşini

Imagini tulburătoare la Hunedoara unde un şofer a şicanat kilometri întregi o ambulanţă care ducea un copil la spital. Nici sirenele, nici luminile girofarului nu l-au făcut pe şoferul maşinii să dea prioritate salvatorilor.

Ambulanţă în misiune, şicanată în trafic de un şofer care profită de semnalele acustice ca să depăşească alte maşini
Sursa foto: Sursă foto: captură video
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2020   •   19:56

Incidentul de pe şoseaua Caransebeş-Timişoara a fost filmat de echipajul ambulanţei care ducea un copil la spitalul din Timişoara şi avea toate semnalele pornite.

În imagini se vede clar cum maşina de teren care circulă în faţa ambulanţei, nu doar că nu îi face loc acesteia să treacă, aşa cum cere legea, ci profită de faptul că ceilalţi şoferi trag pe dreapta şi avansează cu viteză.

"A fost incomodat de o altă maşină un alt participant la trafic care, în ciuda semnalelor acustice şi luminoase cu care echipajul de ambulanţă era în misiune. Nu a cedat trecerea colegilor noştri. Din spusele colegului, vreo doi sau trei kilometri a mers aşa în faţa lor, apoi a frânat brusc şi a virat dreapta pe un drum secundar", spun reprezentanţii Ambulanţei.

Mai mult, şoferul a încălcat şi linia continuă, punând în pericol şi viaţa altor şoferi.

Presa locală spune că maşina aparţine unui fost campion la motocross, Mihai Stoichescu.

Contactat de jurnalişti, acesta ar fi susţinut că ar fi împrumutat maşina unui prieten. Poliţia s-a autosesizat după apariţia imaginilor.

Soferii care nu acordă prioritate ambulanţelor riscă o amendă de peste 700 de lei şi reţinerea permisului timp de o lună.

×
Subiecte în articol: ambulanta sofer
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close