Antena 3 CNN Actualitate Ambulanţele SMURD vor fi dotate cu camere de supraveghere

Ambulanţele SMURD vor fi dotate cu camere de supraveghere

Ambulanţele SMURD vor fi dotate cu camere de supraveghere
Sursa foto: Foto: debanat.ro
de M.Z.    |    16 Mar 2012   •   23:58

Victimele accidentelor grave vor putea fi salvate chiar şi de la zeci de kilometri distanţă. Nu este science-fiction, ci cea mai nouă dotare a echipajelor SMURD. Paramedicii poartă camere wireless, iar imaginile sunt transmise live la unitatea medicală unde urmează să fie dus pacientul. În felul acesta, doctorii le pot da indicaţii preţioase.

Noile camere video cântăresc 100 de grame, pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Medicii care urmăresc transmisia nu vor mai pierde la fel de mult timp cu examinarea pacientului în momentul în care ajunge la spital.

Spre exemplu, paramedicul poate să-i arate doctorului EKG-ul bolnavului, iar doctorul poate să stabilească exact care e următorul pas de făcut. În plus, în cazul în care paramedicul e depăşit de situaţie, va primi îndrumare în timp real.

În total, 100 de echipaje SMURD din 20 de judeţe au fost dotate cu acest echipament, cumpărat cu banii din sponsorizări şi pe baza unui parteneriat cu o companie de telefonie mobilă.

Implementarea întregului proiect a costat, în total, 1,1 milioane de euro. Costul echipamentelor pentru fiecare ambulanţă se ridică la 4.000 de euro.




×
Subiecte în articol: SMURD camere supraveghere bolnavi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close