Antena 3 Actualitate Ambulanţele vor patrula noaptea pentru a prelua persoanele fără adăpost

Ambulanţele vor patrula noaptea pentru a prelua persoanele fără adăpost

de N.B.    |    26 Ian 2012   •   23:36
Ambulanţele vor patrula noaptea pentru a prelua persoanele fără adăpost
Sursa foto: Foto: Intact Images

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va transmite, vineri, o circulară către serviciile de ambulanţă, prin care va solicita ca maşinile destinate intervenţiilor medicale să patruleze noaptea, în zone în care stau persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi cazate în azil de noapte.

"Trebuie să începem să facem ce am făcut şi acum doi ani, cu patrularea noaptea în zonele în care se ştie că sunt persoane fără adăpost. Vom avea o procedură prin care în fiecare noapte, între anumite ore, vor ieşi ambulanţe care vor patrula, iar orice persoană fără adăpost să fie preluată şi dusă la un azil de noapte, pentru a evita cazuri în care persoane să moară de hipotermie în cursul nopţii", a anunţat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, în videoconferinţa Guvernului cu prefecţii.

Arafat a solicitat unităţilor de primiri urgenţe să se îngrijească de direcţionarea persoanelor fără adăpost către un azil de noapte şi să nu le externeze "în stradă".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close